Ziektekosten Verzekering voor de Boerboel…Altijd doen!

Een ziektekostenverzekering voor een hond hoor ik u denken? Ja dat raden wij u inderdaad aan! Uiteraard kan ik niet in een andermans portemonnee kijken en dus ook niet in die van u, echter het is een feit dat bepaalde dierenartskosten soms flink op kunnen lopen.

Ook  voor een Boerboel is het verstandig een ziektekostenverzekering af te sluiten, want net als bij vele andere grote rassen komen ook bij het ras de Boerboel regelmatig problemen voor met de kruisbanden, knieën, heupen en overige gewrichten.

Uiteraard ben ik als fokker zeer serieus met mijn hobby bezig en fokken wij alleen met honden die helemaal gezond zijn. Zo worden al mijn honden waar mee wij willen fokken geröntgend op heupen en ellebogen en worden de ogen gecontroleerd op afwijkingen zoals Entropion en Ectropoin.

Ondanks onze strenge fokselectie kan het toch voorkomen dat een hond later toch problemen met de heupen of de ellebogen krijgt. Eventuele dierenartskosten die dit met zich mee brengt kunnen vaak flink oplopen en in zo’n geval is het prettig dat je hier tegen verzekerd bent. Zeker wanneer je niet voldoende reserves hebt om deze kosten van een dierenarts te voldoen.

Zelf hebben wij goede ervaring met de Proteq Dierverzekering. Niet omdat wij hier zelf enig belang bij hebben, maar omdat Proteq (onderdeel van SNS Reaal) de enige ziektekostenverzekering voor honden is die ook problemen met gewrichten volledig dekt zoals heupen en ellebogen.

DAAROM HEBBEN WIJ MET EEN AANTAL FOKKERS BESLOTEN M.I.V  AUGUSTUS 2016  ALLE PUPS MET EEN VERPLICHTE ZIEKTEKOSTENVERZEKERING TE VERKOPEN. Wij nemen een gedeelte van de premie voor onze eigen rekening waardoor tegen een zeer gunstig tarief de verzekering bij PROTEQ voor de periode van 12 maanden zal worden afgesloten.

In principe is de Basisdekking voldoende, echter je zou er nog voor kunnen kiezen om de Basisdekking + Aanvullende Dekking te nemen. In de laatst genoemde variant zijn ook kosten zoals fysiotherapie, chemotherapie, gebitsbehandelingen, acupunctuur en homeopathie gedekt. Uiteraard ligt hiervoor de keuze volledig bij u zelf.

Nieuwsgierig geworden wat het hebben van een Boerboel nog meer voor kosten met zich mee brengt? Lees dan snel verder in het artikel Wat kost een Boerboel pup? en laat je goed voorlichten!

Klik op het logo hieronder voor meer informatie over de zorgverzekering voor de Boerboel.

Proteq Dier & Zorg Verzekering

Wellicht ook interessant...