Tigerberg Prada of Immermoed

Tigerberg Prada is geboren bij Tina Stern in Hongarije en woont sinds half november 2015 bij ons in Sint Annaparochie. We hopen haar in de toekomst in te kunnen zetten in ons fokprogramma vanwege haar andere bloedlijn en om de genenpoel zo breed mogelijk te houden.

meer info...
Hugo Kadet

Hugo Kadet, een jonge teef uit de prachtige combinatie Middelpos Simson x Grootgeluk Queenie, is op de leeftijd van 7 weken bij ons komen wonen. We hopen dat ze de goede lijn van de afgelopen maanden ook de komende jaren doorzet om haar in de toekomst in te kunnen zetten in ons fokprogramma.De planning is zomer 2017 een nestje met haar te fokken.

meer info...
Grootmoed Hupsa Kee

Hupsa Kee is een sterke en energieke jonge teef voortgekomen uit het laatste nest van Sandaharr Etive en Okke. Keet woont in Smilde en wij hopen 2017 nog een nestje met haar te fokken.

meer info...
Zaza From Sous Afrika

Zaza is begin 2015 bij ons gekomen vanuit boerboel kennel From Sous Afrika uit Rusland. Achter Zaza zitten prachtige bloedlijnen waar we in de toekomst hopen op verder te kunnen bouwen. De planning is in 2017 een nestje met Zaza te gaan fokken. Wij hebben haar samen met Maarten Veldhuizen waar Zaza ook woont.

meer info...
Immermoed Wieze Lotje

Immermoed Wieze Lotje is een heerlijke vrije lieve hond met veel potentie voor de toekomst. Lotje heeft inmiddels haar tweede nestje en doet het super!

meer info...
Immermoed Uggs

Erg blij zijn wij met Immermoed Uggs om de lijn van mijn favoriete teef Linjo Roxy voort te zetten. Uggs is november 2016 gedekt door de reu Grootmoed ImmerGeluk (Luuk) Wij hebben Uggs samen met de familie Kooiman in Klaaswaal.

meer info...
Zazu Bont & Blou

Bont&Blou is via Grootgeluk Boerboele bij ons gekomen en gefokt door Zazu Boerboels. We zijn erg blij met haar, wat te maken heeft met haar afstamming en natuurlijk haar Piebold kleur (bont) . Bont & Blou is uitgegroeid tot een prachtige vertegenwoordigster van het ras! Wij hebben Bontie samen met Sipke Talsma, waar Bontie ook woont.

meer info...
Bundu Valley Duo Penotti

Vanuit Zuid Afrika via GrootGeluk boerboele uit een door ons gefokte reu, Immermoed Lummeloris, naar Nederland gekomen. Een heerlijke hond!
Penotti mag nog één nestje en daarna wordt ze herplaatst en waarheen is al bekend.

meer info...
Immermoed Smartlap
Boerboel teef Immermoed Smartlap

Immermoed Smartlap is uitgegroeid tot een prachtige teef en mag nog 1x een nestje dat wordt voorjaar 2017 gepland.

meer info...

Wist u dat….

De Boerboel niet altijd even makkelijk is..

Bij de juiste opvoeding en omgang met een Boerboel heb je een vriend voor het leven, maar…

De Boerboel is van oorsprong een werkhond met een beschermende taak op de Zuid Afrikaanse boerderijen. Dit karakter heeft zich door afgelopen eeuwen heen gevormd. In een dichter bevolkt land als Nederland moet je hier op de juiste manier mee om weten te gaan…

1
Boerboel reuen kunnen zeer dominant zijn naar andere reuen

De meeste Boerboel reuen accepteren geen andere reuen in hun directe omgeving. Dit kan problemen in een bestaande roedel opleveren, maar ook zeer zeker op straat tijdens het uitlaten van je Boerboel.

2
Een Boerboel neemt het heft in eigen handen indien hij vindt dat dit nodig is

Dit beschermende instinct maakt de Boerboel enerzijds juist zo bijzonder. Desalniettemin levert het helaas nog te vaak ongelukken op doordat eigenaren hier niet verantwoordelijk genoeg mee omgaan.

3
De volwassen Boerboel is geen hond om gezellig mee naar het park of het strand te gaan

Wanneer je graag een hond wil waarmee je lekker iedere dag naar het park of naar het strand kan dan is een Boerboel waarschijnlijk niet de juiste hond voor jou. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar het doorgaans dominante en beschermende karakter van een Boerboel maken dit ras over het algemeen niet geschikt voor dit soort uitstapjes.

Zorg er dus voor dat je het karakter en de oorsprong van de Zuid Afrikaanse Boerboel goed leert begrijpen alvorens je overgaat tot aanschaf van een dit prachtige ras. Maak voor jezelf de afweging of een hond met deze karaktereigenschappen past binnen jouw leef- en gezinssituatie.