Wat kost een Boerboel Pup?

De aanschaf van een Boerboel pup is met een gemiddelde aanschafprijs tussen de 2000 en 2500 euro niet goedkoop. Toch zijn deze prijzen zo’n beetje bij iedere Boerboel fokker in Nederland en België wel zo’n beetje gelijk wanneer je een boerboel pup koopt met een stamboom.

Het fokken van kwalitatieve goede en gezonde Boerboels met bovendien een goed en betrouwbaar karakter is een zeer dure hobby. Vaak hebben fokkers meerdere jonge en volwassen Boerboels in hun kennel lopen en vaak zelfs nog enkele honden in gastgezinnen. Vergeet bovendien de fokkers niet die kosten nog moeite sparen om de allerbeste honden te importeren vanuit Zuid Afrika en de rest van de wereld. Deze honden kosten aanschaf vele duizenden euro’s.

Van alle Boerboel pups die fokkers aanhouden voor hun fokprogramma blijken er uiteindelijk maar enkele echt geschikt voor de fok waardoor de rest van deze honden doorgaans geplaatst wordt als huishond.

Als je je bedenkt dat je gemiddeld aan een Boerboel toch al gauw tussen de 35 en 50 euro per maand kwijt bent aan voeding dan kun je dus wel uitrekenen wat alleen het voeren van alle Boerboels op jaarbasis kost voor fokker. Daarboven op moet je als fokker toch ook rekenen op gemiddeld 3.000 tot 10.000 euro per jaar aan dierenartskosten. We hebben het hier onder andere dan over vaccinaties, medicijnen, ontwormingsmiddelen, operaties en keizersnedes.

Het is doorgaans dan ook zo dat het fokken van Boerboels meer geld kost dan het daadwerkelijk oplevert. Het is een way of life die, ondanks de hoge kosten die Boerboel fokkers moeten maken, de meesten absoluut niet zouden willen missen.

Wat kosten een Boerboel pup?

Met welke kosten krijg je nog meer te maken met een Boerboel

Behalve de aanschafprijs van een Boerboel krijg je natuurlijk te maken met nog veel meer kosten gedurende de jaren erna. Hieronder hebben we enkele kosten voor je op een rijtje gezet.

– Hondenvoer – reken op gemiddeld 50 tot 75 euro per maand afhankelijk wat je jouw Boerboel voert.

– Jaarlijkse inentingen – houdt rekening met ongeveer 40 tot 60 euro per jaar

– Ontworming – het is belangrijk dat je jouw Boerboel 2 tot 3 keer per jaar ontwormd en als pup zelfs nog wat vaker. Houdt rekening met 100 euro per jaar ongeveer.

– Dierenartskosten in het geval van ziekte of andere complicaties. Grote honden in het algemeen, dus ook de Boerboel, hebben hebben meer kans op gewrichtsproblemen en knieproblemen zoals een gescheurde kruisband. Operatieve behandelingen kunnen zomaar oplopen tot enkele duizenden euro’s. Wij raden dan ook iedere Boerboel eigenaar aan een ziektekostenverzekering voor een Boerboel af te sluiten die dit soort grote kostenposten bijna volledig dekt.

Afhankelijk van de gemeente waarin je woont kan het goed mogelijk zijn dat je hondenbelasting moet gaan betalen. De hoogte hiervan verschilt ook weer per gemeente.

Tot slot zul je alle benodigdheden voor je Boerboel aan moeten schaffen zoals een hondenbench, hondenmand, voerbakken en een hondenriem. Ook wat leuk hondenspeelgoed en een lekker hondensnackje op zijn tijd heb je nodig. Houdt dus rekening met 150 tot 200 euro eenmalige kosten voor al deze benodigdheden.

Voor dat je dus over gaat tot het kopen van een Boerboel moet je je dus goed realiseren dat je behalve de aanschafprijs ook te maken krijgt met alle bovenstaande kosten. Helaas zien we te vaak dat een Boerboel na verloop van tijd weer van de hand gedaan wordt en één van de redenen is regelmatig de kosten die het hebben van een Boerboel met zich mee brengt te hoog worden bevonden.

Wellicht ook interessant...