Immermoed Charlotte (†)

Name : Immermoed Charlotte (Neus)
Owned : Immermoed Boerboels
Born : 01-05-2005
Sire : Marvell Buster1
Dam : Siglensal Spice
HD : C-C
ED : 0-0
En/Ectropion : Free
Appraisal score : EBBASA – Niet van Toepassing
: SABT 86,5%

Wist u dat….

De Boerboel niet altijd even makkelijk is..

Bij de juiste opvoeding en omgang met een Boerboel heb je een vriend voor het leven, maar…

De Boerboel is van oorsprong een werkhond met een beschermende taak op de Zuid Afrikaanse boerderijen. Dit karakter heeft zich door afgelopen eeuwen heen gevormd. In een dichter bevolkt land als Nederland moet je hier op de juiste manier mee om weten te gaan…

1
Boerboel reuen kunnen zeer dominant zijn naar andere reuen

De meeste Boerboel reuen accepteren geen andere reuen in hun directe omgeving. Dit kan problemen in een bestaande roedel opleveren, maar ook zeer zeker op straat tijdens het uitlaten van je Boerboel.

2
Een Boerboel neemt het heft in eigen handen indien hij vindt dat dit nodig is

Dit beschermende instinct maakt de Boerboel enerzijds juist zo bijzonder. Desalniettemin levert het helaas nog te vaak ongelukken op doordat eigenaren hier niet verantwoordelijk genoeg mee omgaan.

3
De volwassen Boerboel is geen hond om gezellig mee naar het park of het strand te gaan

Wanneer je graag een hond wil waarmee je lekker iedere dag naar het park of naar het strand kan dan is een Boerboel waarschijnlijk niet de juiste hond voor jou. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar het doorgaans dominante en beschermende karakter van een Boerboel maken dit ras over het algemeen niet geschikt voor dit soort uitstapjes.

Zorg er dus voor dat je het karakter en de oorsprong van de Zuid Afrikaanse Boerboel goed leert begrijpen alvorens je overgaat tot aanschaf van een dit prachtige ras. Maak voor jezelf de afweging of een hond met deze karaktereigenschappen past binnen jouw leef- en gezinssituatie.