Zindelijk maken Boerboel Pup

Eenmaal een Boerboel pup in huis is het natuurlijk zaak dat de pup zo snel mogelijk zindelijk gemaakt wordt. De meeste honden (ook pups) houden er absoluut niet van hun eigen nest te bevuilen en met deze wetenschap kan de hondenbench ons uitstekend van dienst zijn tijdens het zindelijk maken van ons Boerboel puppy.

Ik adviseer altijd om gebruik te maken van een hondenbench. Een bench is een veilige en vertrouwde plaats voor de rust waar hij of zij tot rust kan komen en na verloop van tijd zal zien als zijn eigen plekje. Daarnaast kan een bench erg handig zijn tijdens de periode waarin je bezig bent om je pup zindelijk te maken.

Door de ruimte in de bench s’nachts klein te houden (maar groot genoeg om nog lekker te kunnen liggen) zal een pup niet snel plassen of poepen in zijn ¬†eigen bench. Hij zal vaak piepend aangeven dat hij zijn behoeften moet doen.

Zindelijkheid in de basis…

– Laat de pup iedere keer nadat hij/zij even geslapen heeft even naar buiten om te plassen en/of te poepen.

– Laat de pup ook telkens na het spelen even naar buiten voor zijn/haar behoeften.

– Beloon je pup iedere keer (al dan niet met behulp van een clicker) als hij/zij de behoeften heeft gedaan op de plaats waar jij dat wilt. Ik raad aan om altijd voldoende kleine beloningssnoepjes bij je te hebben te eerste periode.

– Laat uw pup altijd gelijk na het eten direct naar buiten. Pups poepen vaak binnen 10 tot 15 minuten nadat ze hebben gegeten en soms nog wel sneller.

– Geef uw pup vlak voor de nacht (en hij/zij dus de bench in gaat) geen eten en drinken meer. Een pup kan nog niet de hele nacht zijn behoeften ophouden.

Probeer bovenstaande punten 3 tot 4 weken heel consequent vol te houden en 9 van de 10 puppen zijn dan grotendeels zindelijk. Probeer ook niet boos te worden wanneer er zich plots toch een keer een ongelukje voordoet…dit kan gebeuren en wordt vanzelf minder.

Wil je nou toch nog wat meer weten over het zindelijk maken van een pup? Klik dan even op de link hiervoor…