StartersPakket voor een Boerboel Pup

U heeft een Boerboel pup aangeschaft of u overweegt een Boerboel pup aan te schaffen… Wat heeft u dan allemaal nodig aan benodigdheden? Zelf kopen wij al onze benodigdheden voor de honden voornamelijk bij Witjes Verzendhuis aangezien zij simpelweg veruit de goedkoopste zijn en goede producten en service leveren.

Hondenbench met Vetbed

Wanneer u een Boerboel reu aanschaft adviseer ik te kiezen voor de grootste maat bench (120-125 cm) met een lekker vetbed en voor een teef een maatje kleiner (105-109 cm). Het vetbed is eenvoudig wasbaar in de wasmachine, dus ideaal voor pups die nog niet helemaal zindelijk zijn. Vetbedden worden dan ook veelvuldig gebruikt door fokkers en hondenliefhebbers. Een hondenbench + vetbed kunt u voordelig gecombineerd aanschaffen bij Witjes Verzendhuis. Voor meer informatie over benchtraining voor uw Boerboel pup klik op voorgaande link..

Voerbakken op Standaard

Uw hond moet twee maal daags comfortabel kunnen eten en daarom raden wij te kiezen voor een hondenvoerbak op standaard en dan bij voorkeur de grootste maat. Voerbakken op een Stander zorgen ervoor dat de hond zijn eten minder naar binnen schrokt en dus rustiger eet. Hieronder een voorbeeld van de voerbakken op standaard.

 

Hondenmand of Hondenkussen

Uiteraard zul je ook nog een lekkere comfortabele hondenmand of hondenkussen nodig zijn voor je Boerboel. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit een hondenmand van kunstleer. Dit is makkelijk schoon te maken en erg hygiënisch. In de winter leg ik dan altijd een lekker stuk vetbed in de mand zodat het lekker warm aanvoelt.

    

Hondenriem en Halsband

Uiteraard is het handig dat je een stevige hondenriem en een goede halsband voor je Boerboel hebt. Wanneer je hond volwassen is, later we zeggen ouder dan 1 jaar, dan zou je kunnen kiezen voor een sterke halsketting of een degelijke leren hondenhalsband. Tot die tijd adviseer om te kiezen voor een eenvoudige nylon halsband die makkelijk in grote verstelbaar is.

Verzorging van je Boerboel

Het is natuurlijk belangrijk je Boerboel een goede verzorging te geven en hiervoor heb je enkele eenvoudige, maar belangrijke hulpmiddelen nodig zoals een hondenborstel, een nageltang en een tekentang. Daarnaast kan het soms het verstandig zijn om je hond af en toe eens lekker te wassen. Het is hierbij belangrijk dat je dan wel een hondenshampoo hiervoor gebruikt en geen normale shampoo die wij mensen gebruiken. Deze tast de vetlaag op de huid van de hond aan. Als borstel gebruik ik zelf vaak een eenvoudige massageborstel zoals hieronder afgebeeld. Uiteraard zijn meerdere borstels geschikt voor kortharige honden zoals de Boerboel.

Hondenspeelgoed

Tot slot als laatste, maar niet geheel onbelangrijk, zorg voor voldoende leuk hondenspeelgoed…zeker wanneer je nog een pup hebt. Leer uw pup spelen met en bijten in  het speelgoed dat van hem of haar is en niet in meubels, schoenen of andere kostbaarheden. Pups wisselen rond een leeftijd van 3,5 tot 5 maanden hun tanden en hebben hierdoor de neiging overal en nergens hun scherpe tandjes in te zetten. Probeer dit te voorkomen door ze voldoende leuk honden speelgoed te geven! Aan te raden is om sowieso een sterk groot flostouw te nemen aangevuld met enkele andere leuke speeltjes.