Opvoeding van een Boerboel Pup

Een juiste en evenwichtige opvoeding is uiteraard belangrijk voor iedere hond, maar voor een Boerboel geldt dit nog veel meer. Toch is de Boerboel doorgaans geen moeilijke hond om op te voeden en zijn ze eigenlijk heel meegaand.

Maar daar schuilt juist ook het gevaar, want een Boerboel is als hij volwassen is een grote en zware hond met een beschermend karakter jegens vreemde mensen. En dit gedrag openbaart zich vaak pas na een jaar of zelfs soms pas na 2 of 3 jaar. Het is dan ook belangrijk dat je in de periode daarvoor, dus van jongs af aan, eerlijk en consequent bent geweest tegen je Boerboel. Duidelijkheid en consequent zijn is wat deze honden nodig hebben.

Wanneer je bijvoorbeeld woonachtig bent in een woonwijk dan is het niet onverstandig om met je Boerboel pup naar puppycursus te gaan. Daarnaast zul je de pup zoveel mogelijk kennis moeten laten maken met dingen en situaties waar hij later wellicht ook mee te maken krijgt. Dit kunnen winkels en terrassen zijn, maar ook andere honden, kinderen en mogelijk andere huisdieren.

Als je eerlijk en consequent bent naar je hond en je besteedt voldoende tijd en aandacht aan je Boerboel van pups af aan, dan heb je een vriend voor het leven die altijd voor jou en je gezin klaar zal staan!

Voor meer informatie over zindelijk maken van een Boerboel pup of een benchtraining van de pup, dan kunt u op linkjes hiervoor klikken.